Антикорупционната комисия КПКОНПИ е решила незабавно да поиска от Софийския градски

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ е решила незабавно да поиска от Софийския градски
Коментари Харесай

КПКОНПИ се отказва от запора на жилищния комплекс на Божков

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е решила незабавно да изиска от Софийския градски съд да бъдат вдигнати възбраните, наложени по искане на самата комисия върху 14 многофамилни жилищни здания в комплекса на обвинения предприемач Васил Божков  " Нове хоумс ". Това заяви КПКОНПИ в четвъртък. " Решението е стимулирано с достатъчната обезпеченост на претенциите във връзка с Васил Божков и обвързваните с него търговски сдружения, както и с това, че с наложените възбрани върху здания и права на градеж, благосъстоятелност и понастоящем на " Нове хоумс "  АД, на процедура се засягат ползите на близо 250 лица, които са сключили предварителни контракти за придобиване на жилища и са заплатили обилни суми на акционерното сдружение ", изяснява комисията.

Имотите бяха възбранени с дефинитивно правосъдно определение в границите на производството за конфискация против Божков. Съдилищата не одобриха доводите на " Нове Хоумс "  АД. Комисията в този момент обяснава, че от " Нове хоумс " не са били показани никакви доказателства, като да вземем за пример предварителни контракти и осъществени заплащания към сдружението. Това обаче са създали в края на март хората, купили парцели. Миналата седмица управлението на КПКОНПИ се е срещнало с тях.

В края на февруари Ответници по делото са и свързани с него компании и лица. Комисията претендира за лишаване на яхти, аероплан и парцели в чужбина от Божков. В известието на комисията са изредени моторна яхта " Wasabi 60Apex "  на пазарна цена 41 000 лева, моторна лодка " Brig Falcon 420 "  на стойност 1 100 000 лева. и самолет " Bombardier "  за 34 000 000 лева Освен това се желае отнемането и на 31 недвижими парцела – жилища, помещения в здания и право на градеж на многофамилна жилищна постройка в София, апартамент в Балчик, поземлени парцели и двуетажна къща в Гърция, както и парцели в Париж. Цената на парцелите занапред ще се обяснява.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР